Vastuullisuus

Olemme suomalainen majoitus- ja ravintola-alan yritys, Kassiopeia Hotels & Restaurants. Tarjoamme korkeatasoisia hotelli-, ravintola- ja kokouspalveluita Levillä ja pääkaupunkiseudulla kolmessa hotellissa ja kuudessa ravintolassa, sekä tapahtumakeskus Levi Summitissa Levillä. Sillä, miten toimimme, on merkitystä ympäristölle ja ihmisille. Meille on tärkeää, että saamme olla mukana kehittämässä vastuullisempia ja kestävästi tuotettuja palveluita ja elämyksiä. Ymmärrämme, että vastuullinen toiminta tarkoittaa myös jatkuvaa oppimista ja kehittymistä, on sitten kyseessä ekologisesta, sosiokulttuurisesta tai taloudellisesta vastuusta. Päämääränämme on tarjota vastuullisesti ja kestävästi tuotettuja palveluita ja elämyksiä, yhdessä yhteistyökumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa.

Ympäristövastuu

Kassiopeian hotelleille ja lähes kaikille ravintoloille on alkuvuodesta 2024 myönnetty ympäristötyöstä kertova Joutsenmerkki.

Käytämme uusiutuvaa energiaa aina kun se on mahdollista. Hotellihuoneidemme valaistusta ohjataan avainkortilla, ja lisäksi meillä on käytössä liiketunnistinvalaisimia. Hotelleissamme on sähköautojen latausmahdollisuus.

Pyrimme vähentämään ruokahävikin määrää ensisijaisesti tarkan suunnittelun avulla. Jos ruokaa kuitenkin jää yli, vähennämme pois heitetyn ruoan määrää myymällä annoksia esimerkiksi ResQ Club -palvelun kautta.

Pyrimme korjaamaan uusimisen sijaan ja lähes kaikki päivittäisessä käytössä käyttämämme kemikaalit ovat ympäristöystävällisiä, Joutsenmerkittyjä tuotteita.

Joutsenmerkki

Sosiaalinen vastuu

Motivoitunut ja osaava henkilöstö on toimintamme kantava voima. Pidämme säännöllisesti työtyytyväisyyskyselyitä henkilöstöllemme, ja pyrimme korjaamaan kyselyissä esiin tulleet mahdolliset haasteet sekä kehittämään toimintaamme niiden pohjalta parempaan suuntaan. Työympäristömme on kaikki huomioon ottava, tasa-arvoinen ja yhdenvertainen. Palkitsemme henkilöstöä hyvistä työsuorituksista Hyvin tehty -palkkioilla.

Meille on tärkeää asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuus. Huolehdimme vuosittaisista henkilöstömme turvallisuuskoulutuksista sekä viranomaisten tarkastuksista. Koulutamme henkilöstön tietoturvalliseen toimintaan.

Olemme mielellämme mukana tukemassa paikallista harrastustoimintaa. Espoossa olemme tukeneet lasten ja nuorten liikuntajoukkueita ja Kittilässä koirahallin perustamista. Levillä olemme tarjonneet tilat Ante Aikion koordinoimalle Samiland-näyttelylle, jossa käsitellään Saamen kansan tuhansien vuosien historiaa, kulttuuria ja mytologiaa. Suosimme myös lähipalveluiden ja -tuotteiden käyttämistä.

Taloudellinen ja hallinnollinen vastuu

Olemme kotimainen yritys ja maksamme verot Suomeen. Meille on kunnia-asia olla mukana edistämässä kotimaan matkailua, ja tätä kautta työllistää ihmisiä.

Ravintoloidemme elintarviketurvallisuustarkastukset ovat luettavissa Oivahymy.fi -sivulta.

Vastuullinen vierailu