Vastuullinen ravintolakäynti
Asiakkaamme voivat omien valintojensa ja toimintansa kautta vaikuttaa vierailun vastuullisuuteen. Olemme koonneet asiakkaillemme vastuullisen ravintolakäynnin vinkkilistan yhdessä Joutsenmerkin kanssa kanssa.
Vinkit vastuulliseen ravintolakäyntiin
1. Saapuminen
Saavu ravintolaan jalan tai julkista liikennettä hyödyntäen.
2. Ruoka
Meillä voit helposti suosia ympäristölle parempia vaihtoehtoja annosta tilatessasi. Ruokalistamme on rakennettu niin, että sieltä löytyy kestävämpää ruokaa, kuten kasvisannoksia ja luomutuotteita, joilla on pienemmät ympäristövaikutukset.
3. Hävikki
Meillä ruoka on liian hyvää hukattavaksi – syö siis lautanen tyhjäksi tai ota loput mukaan. Ota buffetista vain sen verran ruokaa minkä jaksat syödä.
Muistathan kierrättää take away -pakkauksen kotona. Ravintolamme ehkäisee ruokahävikkiä seuraamalla aktiivisesti sen määrää, mutta myös sinun toiminnallasi on tässä tärkeä rooli.
4. Lajittelu
Ravintoloissa on lajittelupisteet, joten muistathan lajitella jätteesi oikein.
5. Tiedoksesi
Kassiopeian Joutsenmerkityissä ravintoloissa esimerkiksi pinnat on pesty turvallisilla ja ympäristömerkityillä puhdistusaineilla. Lisäksi energian- ja vedenkulutus on tehokasta ja henkilökuntaa koulutettu ympäristöasioissa.
6. Anna palautetta
Toivomme myös palautetta tekemästämme ympäristötyöstä ja mahdollisista kehityskohteista!
Kassiopeian vastuullisuustyö
Vastuullisuus
Olemme suomalainen majoitus- ja ravintola-alan yritys, Kassiopeia Hotels & Restaurants. Meille on tärkeää, että saamme olla mukana kehittämässä vastuullisempia ja kestävästi tuotettuja palveluita ja elämyksiä. Lue lisää tekemästämme vastuullisuustyöstä!
Joutsenmerkki osana vastuullisuustyötämme
Kassiopeian kaikki hotellit ja lähes kaikki ravintolat ovat ansainneet Pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin alkuvuodesta 2024. Merkki toimii osana joka päivä tehtävää vastuullisuustyötämme!