Kassiopeian hotelleille on myönnetty arvostettu Joutsenmerkki

16.1.2024
Kassiopeia Hotel & Restaurantsin kaikille hotelleille ja lähes kaikille ravintoloille on alkuvuodesta myönnetty ympäristötyöstä kertova Joutsenmerkki. Merkin ovat saaneet Levin kohteet Hotel Levi Panorama ja Hotel K5 Levi ravintoloineen, sekä tapahtumakeskus Levi Summit. Espoossa merkki on myönnetty Hotel Mattsille ravintoloineen ja rantakahvila-ravintola Nokkalan Majakalle.  


Kassiopeia Hotel & Restaurantsin Hotel Levi Panorama ja Levi Summit.

Joutsenmerkki tuo Kassiopeian vastuullisuustyötä näkyväksi

Kassiopeia on valinnut Joutsenmerkin ympäristömerkikseen tukemaan vastuullisuustyötään. Joutsenmerkki on yksi maailman vaativimmista ympäristösertifikaateista, jonka kriteerit ulottuvat jokapäiväiseen tekemiseen kuten jätteiden lajitteluun, ympäristömerkittyjen tuotteiden käyttöön, kestävämmän ruoan tarjoiluun, hävikin minimointiin sekä henkilöstön kouluttamiseen ympäristöasioissa.
– Vastuullisena suomalaisena toimijana haluamme tehdä vastuullisuustyötämme näkyväksi, ja ennen kaikkea haluamme tehdä tätä työtä yhdessä henkilökunnan ja asiakkaidemme kanssa, Kassiopeia Hotels & Restaurantsin operatiivinen johtaja Maria Koskinen kertoo.

Sitoutunut henkilökunta avainasemassa ympäristötyössä

Kassiopeian henkilökunta on motivoitunutta, osaavaa sekä sitoutunut Joutsenmerkkiin ja sen tiukkoihin kriteereihin. Yhdessä tekemällä rakennetaan kestävämpää huomista.
– Henkilökunnalle suunnatun kyselyn mukaan Kassiopeian arvoista nimenomaan vastuullisuus onkin se, joka selkeimmin näkyy päivittäisessä työskentelyssä. Vastuullinen toiminta on toki jatkuvaa oppimista ja kehittymistä, ja Joutsenmerkki tukee meitä osaltaan tällä matkalla, Koskinen jatkaa.

Vastuullisuustekoja yhdessä asiakkaan kanssa

Kassiopeialla halutaan hellästi ohjata asiakkaita oikeaan suuntaan. Asiakkailla on mahdollista hotellivierailullaan esimerkiksi kierrättää, vaikuttaa vedenkäyttöön ja mahdollisen ruokahävikin määrään.
– Haluamme antaa mahdollisuuden vierailla hotelleissamme ja ravintoloissamme vastuullisemmin. Asiakkaidemme tekemillä valinnoilla on merkitystä! Parhaimmassa tapauksessa asiakkaamme saavat uusia oivalluksia, jotka he ottavat mukaansa vierailulta, Koskinen toteaa.

Joutsenmerkittyjen kohteiden tarjonta kasvaa

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden tunnetuin ympäristömerkki ja yksi Suomen arvostetuimmista brändeistä. Sen kunnianhimoiset kriteerit kirittävät tuotteiden ja palveluiden kehitystä ympäristölle paremmaksi.
– Joutsenmerkki on hotellille konkreettinen työkalu ja ohjenuora ympäristövaikutusten vähentämiseen. Samalla se auttaa myös kuluttajia tekemään ympäristölle parempia valintoja. Haluankin onnitella Kassiopeiaa merkittävästä työstä sekä sitoutumisesta Joutsenmerkkiin. On hienoa saada tämän myötä Suomeen lisää Joutsenmerkittyjä hotelleja, ravintoloita ja kongressikeskuksia, Ympäristömerkintä Suomi Oy:n asiantuntija Malin Lindfors sanoo.


Oikealla Kassiopeia Hotels & Restaurantsin operatiivinen johtaja Maria Koskinen ja vasemmalla hotellitoiminnan päällikkö Jani Hintikka vastaanottamassa Joutsenmerkki-ympäristösertifikaattia. Keskellä Ympäristömerkintä Suomi Oy:n asiantuntija Malin Lindfors. 

Lisätiedot
Operatiivinen johtaja Maria Koskinen, Kassiopeia Hotels & Restaurants, maria.koskinen@kassiopeia.fi, p.0407602457

Asiantuntija Malin Lindfors, Ympäristömerkintä Suomi Oy, malin.lindfors@ecolabel.fi, p.0443733707

Painokelpoiset kuvat ja logot
Vinkit vastuulliseen hotellivierailuun
www.kassiopeia.fi
www.joutsenmerkki.fi