Hiihtoloma Espoossa – nappaa parhaat vinkit!

Hiihtoloma vai talviloma? Kumpaa nimeä sitten käytätkään tämän vuoden loma on jo aivan kulman takana. Vuonna 2024 hiihtolomaa vietetään viikoilla 8, 9 ja 10, ja perinteisesti lomat alkavat Etelä-Suomen lomailuilla.

Hiihtoloma Helsingissä? Miltä kuulostaa jos suuntaisittekin tänä vuonna Espooseen? Espoossa riittää runsaasti talvista tekemistä ja puuhaa koko perheelle! Espoosta on lisäksi lyhyt matka lähialueiden talvisiin seikkailuihin. Olemmekin koonneet muutaman vinkin sinulle, joka pohdit tekemistä juuri hiihtolomalle Espoossa.

Hiihtoloman lumileikkejä lasten ja aikuisten kanssa.

Ulkoilua Nuuksion kansallispuistossa

Aivan pääkaupunkiseudun kupeessa sijaitsee kansallispuisto Nuuksio, jossa on tarjolla yli 30 kilometriä virallisia retkeilyreittejä. Nuuksiossa pystyy retkeilemään ympäri vuoden, ja mikä olisikaan ihanampaa kuin syödä ulkona luonnossa! Talvilomalla ulkoilijoille onkin tarjolla useita tulentekopaikkoja, joissa voi pysähtyä nautiskelemaan omia eväitä tai grillaamaan makkaraa.

Retkipaikan sivuilta voit katsoa vinkkejä reiteille, ja lukea kanssaulkoilijoiden tarinoita omista retkistään. Retkipaikka tarjoaa myös opastettuja kierroksia, mikäli kaipaa asiantuntijan mukana oloa seikkailuun. Luonnossa voit seikkailla perinteisesti kävellen tai vuokratuilla lumikengillä.

Lapset ulkoilevat hiihtolomalla lumisessa metsässä.

Luistelua ja hiihtoa talvilomalaisen iloksi

Perinteisten talvilajien harrastajia ilahduttaa tieto siitä, että Espoossa on yli 90 luistelukenttää sekä yli 200 km hiihtolatuja. Hiihtoladuista 60 km on valaistuja latuja klo.6.00-22.00 välillä, joten voit rauhassa valita itsellesi mieluisen ajan hiihtoon. Hyvinä talvina latuja saadaan lisäksi tehtyä järvien- ja peltojen alueille.

Espoossa luistelukenttien ja latujen kuntotilannetta päivitetään Ulkoliikunta.fi sivustolla ja sieltä kannattaakin katsastaa minne päin suuntaa liikkumaan, jotta saa parhaimman kokemuksen.

Mies hiihtää Espoon metsäladuilla hiihtoloman kauniissa kelissä.

Talviuintia meressä tai järvessä

Nautitko kylmästä ja sen tuomasta virkistyksen tunteesta? Oletko intohimoinen avantouimari tai haluat päästä kokeilemaan lajia lomallasi?

Matinkylän talviuintipaikka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, ja yhteensä Espoossa on 11 talviuintipaikkaa. Talviuintipaikat ovat kaikkien vapaassa käytössä ja pukukopeista vastaavat talviuintiseurat ja -yhdistykset tai Espoon kaupunki. Espoon kaupungin uintikopit ovat maksuttomia, ja koodin niihin saa arkisin kaupungin työntekijältä. Osassa talviuintipaikoista toimii maksulliset saunat, ja näihin kannattaakin tutustua etukäteen mikäli kaipaa kylmän lisäksi lämpöä päiväänsä.

Talvinen järvimaisema, vesiuintipaikka Espoossa.

Fatbike – vauhdin hurmaa sähköllä tai lihaksilla

Oletko ajatellut, että talvilomalla voi myös pyöräillä? Espoossa on runsaasti pyöräilykansaa ja suosittuja ”läskipyöriä” pystyykin vuokraamaan läheiseltä Matinkylän melontapisteeltä. Espoon rantaraittia pitkin pääsee samalla nauttimaan satumaisen kauniista maisemista sillä reitti kiemurtelee meren rantaa pitkin 40km matkalta.  Espoon keskuspuistossa on runsaasti erilaisia reittejä, joten myös ensikertalaisille löytyy paikkoja joita tutkia pyörän selästä käsin. Pyörien vuokraukseen kuuluu myös aina kypärä, joten riittää että itsellä löytyy päältä sopivat ulkoiluvarusteet.

Talvinen Fatbike pyöräretki Espoossa.

Pulkkamäkeen hiihtolomalla koko perheen voimin

Pulkkamäessä kiipeily sekä vauhdilla alas viilettäminen sopii kaikenikäisille, ja toimii samalla hyvänä kuntoilun muotona. Espoon mäenlaskupaikat löytyvät näppärästi yhdestä paikasta. Useiden pulkkamäkien lähistöllä on kauppoja tai kahviloita, joten kun pikkunälkä yllättää voi poiketa hakemaan evästä helposti.

Lapsi laskee pulkkamäkeä hiihtolomalla.

Laskettelua ”Etelässä”

Myös eteläisessä Suomessa pääsee hiihtolomalla laskettelemaan, ja rinteitä on tarjolla niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin vauhtihirmuille Espoon lähikaupungeissa. Kauniaisissa on erityisesti aloittelijoille sopivia mäkiä ja sinne pääseekin näppärästi julkisilla. Keskuksessa on kolme rinnettä, kahvila ja vuokraamo. Hiihtokeskuksissa on tarjolla monipuoliset rinteet ja jokaisessa kohteessa on kahvila/ravintola, jonne voi poiketa talviurheilun lomassa!

Kurkkaa tästä lähialueiden laskettelukeskukset:

Laskettelija lumisessa maisemassa.

Shoppailua ja sisälajeja kauppakeskus Iso Omenassa

Aivan Matinkylän sydämessä sijaitsee myös suuri kauppakeskus palveluineen ja liikkeineen. Iso Omenassa on myös elokuvateatteri, hohtominigolf-rata ja Duudsonit Activity Park joten siellä saa helposti kulumaan päivän tai pari. Tässä ostoskeskuksessa on myös monipuolisesti tarjolla kauneus- ja hemmottelupalveluita.

Perheen pienimmille on tarjolla ilmainen pieni sisäleikkipuisto, jonne pääsee purkamaan energiaa ostosten välissä. Leikkipuisto löytyy kauppakeskuksen keskiosasta läheltä lastenvaateliikkeitä. Alueella on myös näyttävät merivesiakvaariot, ja paikan päällä kannattaakin käydä ihastelemassa kaloja.

Ostoksilla sisällä kauppakeskus Iso Omenassa Espoossa.

Hotel Matts – mukavaa majoittumista Matinkylässä

Kaikki nämä aktiviteetit sijaitsevat sopivan matkan päässä Hotel Mattsista, jonne voitkin majoittua tilaviin huoneistoihin koko loman ajaksi. Kylmän talvitekemisen vastapainona toimii tietenkin ihana lämmin sauna! Isoimmissa huoneistoissamme on oma sauna, ja hotellilla on kattosauna majoittujien käytössä, joten päivän päätteeksi pääsee myös lämmittelemään kunnolla.

Hotel Matts sijaitsee aivan metroaseman vieressä, joten halutessasi voit myös hurauttaa Helsinkiin jatkamaan shoppailua tai tutustumaan maamme pääkaupunkiin. Myös lemmikit ovat tervetulleita mukaan lomalle!

Hotelli huoneessa rentoutumassa hiihtolomalla.

Espoo toivottaa hiihtolomalaiset tervetulleeksi mukaan talven rientoihin!