6 vinkkiä syyslomalle Espooseen

Nainen heittää maahan pudonneita lehtiä syksyllä.

Syysloma häämöttää, mutta mitä tehdä syyslomalla Espoossa? Ei hätää, sillä jaamme sinulle parhaat vinkit unohtumattomaan syyslomaseikkailuun merelliseen Espooseen! Espoo tarjoaa lukuisia houkuttelevia vaihtoehtoja syysloman viettoon, tahdoitpa lomallesi aktiivista ulkoilua, kulttuuria tai hemmottelua.

1. Retkeile Nuuksiossa

Espoon suurin luonnonhelmi on Nuuksion kansallispuisto. Syksyllä Nuuksio näyttää erityisen kauniilta, kun metsät hehkuvat syksyn väreissä. Voit vaeltaa poluilla, nauttia eväistä nuotiopaikalla ja ihailla kauniita järvimaisemia. Nuuksiossa on myös mahdollisuus marjastaa ja sienestää, mikä on mukavaa puuhaa koko perheelle. Marjojen ja ruokasienten poimiminen on sallittua Nuuksion kansallispuistossa rajoitusosia lukuun ottamatta.

Nuuksion kansallispuisto syksyllä

2. Tutustu Espoon kulttuuriin

Espoo on kulttuurillisesti rikas kaupunki, ja syysloma tarjoaakin erinomaisen tilaisuuden tutustua siihen. Käy esimerkiksi Espoon modernin taiteen museossa EMMA:ssa, joka esittelee modernin taiteen helmiä.

Espoon kaupunginmuseoon KAMU esittelee Espoon historiaa ja lähiympäristöä. Museolle kootut lukuisat tarinat kertovat espoolaisten elämästä.

Gallen-Kallelan museo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta upeassa miljöössä meren rannalla.

Talomuseo Glims vie sinut kiinnostavalle aikamatkalle entisajan maalaiselämään. Glims on ollut aikoinaan vanha maatila, joka on toiminut noin 500-vuotisen historiansa aikana myös kestikievarina Karvasmäen kylässä.

Mauri Kunnas -näyttely WeeGeessä sopii ihan koko perheelle! Rakastettua kirjailijaa esittelevässä näyttelyssä kurkistetaan Kunnaksen henkilötarinaan ja kirjojen syntyprosessiin. Esillä on muun muassa tarkkoja lyijykynäluonnoksia ja värikkäitä vesiväriluonnoksia.

Sateenvarjot taivasta vasten

3. Rentoudu Rantaraitin varrella

Espoon Rantaraitti on ihanteellinen paikka rentoutua ja nauttia kauniista syksyisestä merimaisemasta. Espoon Rantaraitti kulkee nimensä mukaisesti miltei rantaviivaa pitkin. Parinkymmenen kilometrin mittainen reitti tarjoaa loistavat ulkoilumaastot ja upean merimaiseman. Voit kävellä tai pyöräillä rantareittiä pitkin ja pysähtyä kahvittelemaan Nokkalan Majakan rantakahvilaan. Rantaraitti tarjoaa loistavan tilaisuuden hengähtää arjen kiireiden keskellä!

4. Nauti Espoon herkuista ja panimotuotteista

Ravintolakokemusten ystävät löytävät Espoosta itselleen sopivaa tehtävää ja nautittavaa. Lähde vaikka makumatkalle Matinkylässä sijaitsevaan Ravintola Frejaan tai rantakahvila-ravintola Nokkalan Majakkaan!

Tiesitkö, että Espoo on nykyään monipuolinen olut- ja panimokaupunki? Otaniemestä löytyvät Fat Lizard Brewing ja Olarin panimo, Keran Halleilta Tired Uncle Brewing co, Masis Brewery ja 8-bit Brewery, Bembölestä Salama Brewing sekä Kivenlahdesta Espoon Oma Panimo. Kierrä pienpanimoita kätevästi alue kerrallaan tai varaa koko päivä espoolaiseen olutmatkaan ja reissaa joko julkisilla tai pyörällä kaikki kohteet läpi.

Ravintola Frejan jälkiruoka-annos

5. Hemmottelu ja shoppailu Espoossa

Syysloma on erinomainen tilaisuus antaa itselleen ansaittua hemmottelua ja käydä hieman shoppailemassa. Kun kaipaat rentoutumista, Espoossa on useita laadukkaita kauneushoitoloita, jotka tarjoavat kasvo- ja vartalohoidot, hieronnat ja muut hemmottelupalvelut. Esimerkiksi syvärentoutuskeskus Kellumo tarjoaa Matinkylässä rentoutuskelluntaa sekä kotimaista Neurosonic -värähtelyhoitoa ja Sabai Wellness Spa itämaista Day Spa-hoitola Espoon Iso Omenassa.

Ostoskeskus Iso Omena, tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia shoppailuun. Löydät sieltä jopa 200 liikettä, palvelua, kahvilaa ja ravintolaa. Isosta omenassa pääset myös nauttimaan elokuvista, Pikseli Virtuaalipuistosta ja Duudsonit Acitivity Parkin hulvattomasta maailmasta.

Shoppailua Espoon Isossa Omenassa

6. Majoitu viihtyisässä hotellissa

Etsitkö syyslomallesi täydellistä majoitusvaihtoehtoa? Hotel Matts on hotelli ja huoneistohotelli Espoon Matinkylässä, joka ihastuttaa skandinaavisella tyylikkyydellään. Hotel Mattsissa majoitut Espoon Matinkylän monipuolisten palveluiden ja erinomaisten liikenneyhteyksien, kuten Länsimetron äärellä. Liikut hetkessä myös Helsingin tapahtumien ja nähtävyyksien pariin, etkä tarvitse siihen omaa autoa! Hotel Mattsista voit varata polkupyörän veloituksetta käyttöösi majoituksen yhteydessä. Polkupyörällä pääset helposti tutustumaan Matinkylän lähiympäristöön!

Rentoutumista lehden äärellä Hotel Mattissa

Syysloma Espoossa on takuuvarmasti unohtumaton kokemus, ja kaupunki toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi. Muista varata majoitus ja aktiviteetit ajoissa, jotta saat kaiken irti syyslomastasi Espoossa. Rentoa lomaa ja nauti syksystä kauniissa Espoossa!